RENDELKEZZEN NYOMTATVÁNYON VAGY ELEKTRONIKUSAN ADÓJA 1%-RÓL

Nyomtatványon: A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével rendelkezhet.

Elektronikusan: Ha a bevallását elektronikusan küldi be, a rendelkező nyilatkozatot is eljuttathatja az adóhatósághoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül.

FIGYELEM! Ha az elektronikus bevallását nem saját maga, hanem meghatalmazottja (például könyvelője) készíti, az adóhatósághoz azt is be kell jelentenie, hogy a rendelkező nyilatkozat elektronikus továbbítására meghatalmazottja jogosult.

Rendelkezzen a bevallástól függetlenül

A rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz. Lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz. Legkésőbb május 20-ig.

Munkáltatói adómegállapítás esetére

Amennyiben a munkáltatói adómegállapítást választotta, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot a munkáltatónak legkésőbb május 10-én adhatják át.

Alapítványunk adószáma: 18776151-1-14

 

Dokumentumaink

Támogatóink

Képgaléria

Bejelentkezés